"Voor, door en met onze klanten bouwen we aan onze eigen hotelketen Marble Hotels & Resorts"
Bouw mee aan
nieuwe Marble Hotels
Lees meer

FAQ Obligatielening voor klanten

Waarom doet Corendon dit?

Wij willen onze positie als hotelexploitant graag versneld sterker maken. Door kapitaal aan te trekken kunnen we sneller meer Marble hotels bouwen. Hiervoor gebruiken we geld van ons zelf (eigen vermogen), geld van de bank (bancaire lening/hypotheek) en geld uit de obligatielening (partners en klanten).

Waarom wil Corendon van klanten geld lenen?

Omdat we willen groeien voor, door en met onze klanten.

Waarom gaan jullie niet gewoon de bank?

Dat doen we ook. Echter, geld lenen bij de bank kost relatief veel geld. Onze klanten zijn betrokken en willen graag meedelen in het succes van Corendon, dat blijkt uit de klantenpanelsessies die we gedaan hebben omtrent dit onderwerp. Op deze manier kunnen we allebei profiteren: de klant van een hogere rente op spaargeld, en wij van kapitaal om onze ambities mee te realiseren.

Wat zijn de risico’s voor mij?

Financiële producten zijn nooit helemaal zonder risico. Wij zouden failliet kunnen gaan bijvoorbeeld. Of door externe factoren in zwaar weer kunnen komen. Het gevolg daarvan zou kunnen zijn dat u geen rente ontvangt, of aan het einde van de looptijd uw inleg niet terugkrijgt. Uiteraard zouden wij onze klanten nooit vragen hiervoor als we niet heel goed hadden gekeken naar de eventuele risico’s en de waarschijnlijkheid ervan. Het risico op dit product is relatief laag, hetgeen ook verklaart waarom het rendement niet zo hoog is als bij andere, meer risicovolle, beleggingen.

Wat is een obligatie?

Een obligatie is een schuldbekentenis. U leent ons geld, wij betalen u in ruil daarvoor rente. Aan het einde van de looptijd krijgt u uw geld terug en jaarlijks ontvangt u op een vast moment rente over uw inleg.

 

Hoe werkt het/hoe koop ik een obligatie?

Een obligatie kopen is heel eenvoudig en kan zonder tussenkomst van de bank of financieel adviseur. Op www.corendon.nl/obligaties vindt u alle informatie en kunt u tot aankoop overgaan. Betalen doet u met iDEAL. Vanaf maandag 2 oktober kunt u de obligaties kopen. De mogelijkheid tot kopen sluit op donderdag 30 november, of zoveel eerder als het totaalbedrag van de eerste testemissie is bereikt.

 

Waar heb ik recht op als ik mijn geld hierin stop?

U heeft recht op 4% rente over uw inleg en na 5 jaar uw inleg terug. De Stichting Obligatiehoudersbelangen vertegenwoordigt de belangen van de obligatiehouders en ziet toe op correcte afhandeling van Corendon.

 

Word ik mede-eigenaar van een Marble hotel?

Nee, u wordt geen mede-eigenaar. Een obligatie is een schuldbekentenis, geen aandeel. U helpt ons de Marble hotelketen versneld te laten groeien door ons kapitaal te verstrekken.

 

Hoeveel verdien ik hiermee? Hoe vaak krijg ik geld en wanneer?

U krijgt 4% over uw inleg. Eens per jaar wordt de rente aan u uitbetaald op de rekening waarmee u de obligatie heeft aangekocht. Het rendement dat u maakt op obligaties is wel/niet belast en moet u dus wel/niet opgeven aan de fiscus.

 

Wat als ik ervan af wil?

De Corendon obligaties kunnen 1 x per jaar verhandeld worden. U kunt hiervoor zelf iemand aandragen. Als u deze niet heeft maar u wilt toch de obligatie verkopen kunt u hem terug verkopen aan Corendon. Hiervoor gebruikt het mutatieformulier op de website

 

Hoe lang zit mijn geld vast?

De obligatie heeft een looptijd van 5 jaar. Na 5 jaar krijgt u uw inleg terug. 1 x per jaar, gelijktijdig met het moment van rentebetaling, kunt u de obligatie verhandelen.

 

Wat is de rol van de SOB?

De Stichting Obligatiehoudersbelangen houdt toezicht op de uitgifte van de obligaties en het gehele proces rondom de obligatielening. Zij vertegenwoordigen de belangen van de obligatiehoudersgroep indien nodig.

 

Waar vind ik meer informatie hierover?

Meer informatie vindt u op www.corendon.nl/obligaties. Mocht u andere vragen hebben die daar niet beantwoord worden dan kunt u een email sturen o.v.v. uw naam en telefoonnummer naar obligaties@corendon.nl. Wij zullen uw vraag in behandeling nemen en z.s.m. beantwoorden.

 

Wat gaan jullie precies doen met mijn geld?

De opbrengst van deze eerste testemissie van 5 miljoen gaan we gebruiken om het Marble hotel op Ibiza te herfinancieren. De lening die we bij de verkopende partij hadden afgesloten loopt in oktober 2018 af, dus moeten we opnieuw financieren zodat we de oude lening kunnen aflossen. Hiervoor is in totaal 35 miljoen euro nodig. 25 miljoen lenen we van de bank, 5 miljoen financieren we uit eigen vermogen en 5 miljoen komt uit de obligatielening.

 

Komen er nog meer obligatieleningen van Corendon?

Als deze eerste emissie, die we beschouwen als een test, een succes blijkt te zijn, zullen we z.s.m. een grotere obligatielening uitschrijven. Met dezelfde voorwaarden en als enige verschil dat we dan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten zullen staan. Dat is verplicht bij obligatieleningen hoger dan 5 miljoen.

 

Hoe gaat het met Corendon financieel?

Het gaat uitstekend. Er zijn een aantal jaren geweest waarin er een verschuiving van Turkije naar andere landen zichtbaar was. Dat betekent dat we niet de winst van de jaren daarvoor hebben behaald, maar inmiddels is dit weer volledig hersteld. We zijn in staat geweest naast Turkije een heleboel andere landen en bestemmingen aan te bieden waardoor we met een breder aanbod meer klanten, bestaande en nieuwe, hebben kunnen bedienen. En meer omzet hebben kunnen maken. De verwachting is dat we voor het huidige boekjaar ruim 25.000 extra klanten zullen vervoeren naar hun favoriete vakantiebestemming.

Contact

Corendon International Travel B.V.

Postbus 349

1170 AH Badhoevedorp

obligaties@corendon.nl

Bekijk onze Marble Hotels:

logo marble

Toezicht en belangenbehartiging door:

logo obligatiehouders